Restauracja Sztuczka, Pierre de Segonzac oraz Festus zapraszają na niesamowitą kolację połączoną z degustacją koniaków. Kiedy? 18 czerwca 2016 roku, zaczynamy o godzinie 18:00. Gdzie? Restauracja Sztuczka, Abrahama 40, Gdynia.Wspólnie z szefem kuchni, Rafałem Wałęsą, przygotowaliśmy menu degustacyjne, idealnie dopasowane do koniaków Pierre de Segonzac.aperitif: Pierre De Segonzac premium |
Łukasz Toczek, executive chef warszawskiej restauracji Focaccia, poleca Wam przepis na wyśmienitego szczupaka w zalewie octowej. Szczupak w maju, z powodu panującego na niego sezonu wędkarskiego, jest najlepszym wyborem do przygotowania go sobie „na zapas”. Jeśli chcecie przygotować go „na teraz” – nie pasteryzujcie. Będzie gotowy za dwa, trzy dni. Idealnie pasuje do
Maciej Nowicki na łamach Winicjatywy pisze o naszych winach Conceito, które zdegustował. Miłej lektury! Etykietę dzisiejszego wina dnia po raz pierwszy widziałem jako.. zdjęcie profilowe na Facebooku, naszego autora – Marcina Likowskiego. Wkrótce okazało się że Conceito to nie tylko zapadające w pamięć etykiety, ale i świetna zawartość. Za całą koncepcją
Zapraszamy na kolejną degustację, tym razem grappy, z okazji dwudziestolecia firmy Festus. Tym razem będziemy degustować grappy, te najpiękniejsze na świecie, pochodzące z destylarni Santa Teresa Marolo. Gościem specjalnym będzie właściciel destylarni Santa Teresa, Lorenzo Marolo. Spotykamy się 10 czerwca o godzinie 19:00 w sklepie Festus na Morskiej w Sopocie. Z
Nowości.. Ładuję zawartość…
Degustacja koniaków Pierre de Segonzac. Spotykamy się kolejny raz z okazji dwudziestych urodzin Festusa. Tym razem Gościem specjalnym, który przyjedzie prosto z Segonzac i poprowadzi tę degustację, będzie Antony Regalado.Widzimy się 17 czerwca 2016 roku na Morskiej 1 w Sopocie. Zaczynamy o 19:00.Degustować będziemy: – Pierre de Segonzac VSOP Grande Champagne – Pierre de
FESTUS KLIF Aleja Zwycięstwa 256, Gdynia +48 508 687 805Godziny otwarcia: Poniedziałek – sobota: od 9:00 do 21:00.Niedziela pracująca: od 10:00 do 20:00.
FESTUS SOPOT MORSKA 1 Morska 1, Sopot +48 506 281 229Godziny otwarcia: Poniedziałek – sobota: od 11:00 do 20:00 Niedziela pracująca: od 11:00 do 18:00
FESTUS GALERIA BAŁTYCKA Grunwaldzka 141, Gdańsk +48 508 687 787Godziny otwarcia: Poniedziałek – sobota: od 9:00 do 21:00Niedziela pracująca: od 10:00 do 20:00
FESTUS ALFA CENTRUM Kołobrzeska 41C, Gdańsk +48 508 687 801Godziny otwarcia: Poniedziałek – sobota: od 9:00 do 21:00Niedziela pracująca: od 10:00 do 20:00
FESTUS MADISONRajska 10, Gdańsk+48 508 687 802Godziny otwarcia:Poniedziałek – sobota: od 9:00 do 21:00Niedziela pracująca: od 10:00 do 20:00
Czarny Ignac 2015. Jabłka: Koksa, Kronselka, Pepina Ribstona, Reneta, dzikie.Pierwsze ciepłe dni w tym roku sprawiają, że chętniej wybieramy alkohole lżejsze, które w miły sposób nas orzeźwią. Jeżeli przy tym mamy ochotę na naprawdę doskonałe wrażenia smakowe warto sięgnąć po przepiękny cydr rzemieślniczy z Ignacowa, który właśnie pojawił się w