czarny ignac

CZARNY IGNAC 2015 | Cydr Ignaców

Czarny Ignac 2015.
Jabłka: Koksa, Kronselka, Pepina Ribstona, Reneta, dzikie.

Pierwsze ciepłe dni w tym roku sprawiają, że chętniej wybieramy alkohole lżejsze, które w miły sposób nas orzeźwią. Jeżeli przy tym mamy ochotę na naprawdę doskonałe wrażenia smakowe warto sięgnąć po przepiękny cydr rzemieślniczy z Ignacowa, który właśnie pojawił się w naszych sklepach.

Czarny Ignac, bo o nim mowa, powstał jesienią 2015 roku z kilku odmian jabłek, następnie całą zimę dojrzewał, aby wiosną zagościć w naszych kieliszkach. Jest wyśmienity. zapach niezwykle głęboki, apetyczny, bogaty w nuty soczystych jabłek. Można wąchać i wąchać bez końca. W smaku wytrawny, intensywny, długi, ze świetną kwasowością. Dobry do swobodnego picia i komponowania z posiłkami. Liczba butelek mocno ograniczona.

Więcej informacji o cydrach Tomka Porowskiego znajdziecie tutaj.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
CZARNY IGNAC 2015 | Cydr Ignaców was last modified: Wrzesień 27th, 2018 by festus_admin