2017-03-07

TORO ALBALA W SOPOCIE | Robert Szulc, winiacz.com

toro albala
Coraz więcej koło mnie młodszych osób, więc od czasu do czasu można - i będzie to pewnie coraz częściej się działo - oddawać się rozkoszom wieku średniego i wspominać, jak to kiedyś bywało... A wszystko dzięki ostatniemu weekendowi i okazji do wizyty w Trójmieście. Weekend był słoneczny, bo w stolicy mieli
TORO ALBALA W SOPOCIE | Robert Szulc, winiacz.com was last modified: 7 marca, 2017 by festus_admin
2017-03-07

TORO ALBALA & FESTUS | degustacje HoReCa

toro albala
Zapraszamy na dwie degustacje win Toro Albalá dla przedstawicieli, szeroko rozumianej, branży HoReCa. 100/100 - tak Robert Parker ocenił wino z tej winnicy z 1946 roku..Terminy:27 lutego 2017 roku, SPOT. (Poznań, Dolna Wilda 87), godzina 11:00.28 lutego 2017 roku, Akademia Kulinarna K5 (Gdynia, Kaczewska 25), godzina 11:00.RSVP: piotr@festus.pl, +48 792 522
TORO ALBALA & FESTUS | degustacje HoReCa was last modified: 7 marca, 2017 by festus_admin
2019-08-30

FENOMEN PROSECCO | Wiktor Zastróżny

fenomen prosecco
Fenomen Prosecco. Glera jest synonimem białej odmiany Prosecco z północno-wschodnich Włoch. Dziś jest oficjalną nazwą tej odmiany, odkąd Prosecco stało się apelacją. Grona o zielonej skórce pochodzą z Friuli oraz z pobliskiej, dzisiejszej Słowenii, ale od setek lat uprawia się je także w Wenecji Euganejskiej w prowincji Treviso, na północ
FENOMEN PROSECCO | Wiktor Zastróżny was last modified: 30 sierpnia, 2019 by festus_admin
2018-04-05

MAGIA KINA? MAGIA WINA! | Wiktor Zastróżny, Dziennik Bałtycki

magia kina
Magia kina. O tym, jak wino inspiruje kino, o filmach z winem w roli głównej i że dobry burgund może zmienić człowieka, mówi Wiktor Zastróżny, znawca win z Sopotu, autor "Degustacyjnego Słownika Winiarskiego"Gabriela Pewińska: Znana stacja telewizyjna podpisała ponoć umowę z kalifornijskim dystrybutorem, który zajmie się wyprodukowaniem win inspirowanych popularnym
MAGIA KINA? MAGIA WINA! | Wiktor Zastróżny, Dziennik Bałtycki was last modified: 5 kwietnia, 2018 by festus_admin
2018-04-05

DE MULLER | Maciej Nowicki, Winicjatywa

de muller
De Muller. Zawsze jest pora na wina z Prioratu. Przekonywaliśmy o tym nie raz, a ja postaram się przekonać po raz kolejny - choć rzecz będzie się miała nie tylko o tym regionie. Tym razem dotarły do nas wina od uznanego producenta De Muller, które pojawiły się w ofercie sopockiego importera
DE MULLER | Maciej Nowicki, Winicjatywa was last modified: 5 kwietnia, 2018 by festus_admin
2017-03-07

FESTUS, VIGNETI LUIGI ODDERO & BIAŁY KRÓLIK | Piemont w Trójmieście

vigneti luigi oddero
To była piękna degustacja win Vigneti Luigi Oddero oraz dań przygotowanych przez szefa kuchni Białego Królika - Marcina Popielarza. Poprowadził ją Alberto Zaccarelli, który specjalnie z tej okazji, przyjechał do nas z Piemontu. Dziękujemy, że byliście z nami! Oto kilka fotografii od naszych Przyjaciół z TestSmaku.pl:[Best_Wordpress_Gallery id="25" gal_title="DEGUSTACJA WIN - Luigi
FESTUS, VIGNETI LUIGI ODDERO & BIAŁY KRÓLIK | Piemont w Trójmieście was last modified: 7 marca, 2017 by festus_admin
2017-03-07

HEGEMONIA BIELI | LALALA Arthotel & Dobrze Mieszkaj

lalala
LALALA Arthotel. W tak inspirującej scenerii można by napisać książkę. Choćby kryminał, z zagadkową zbrodnią w tle i dziwnymi, niejednoznacznymi postaciami. Na kilku poszlakach bowiem tworzy się cała fabuła tego miejsca. Czas wydaje się tu upływać w zwolnionym tempie. Odmierza go biały zegar, prawie niewidoczny na białym tle ściany. Jedynie
HEGEMONIA BIELI | LALALA Arthotel & Dobrze Mieszkaj was last modified: 7 marca, 2017 by festus_admin
2018-04-05

SŁOWNIK NA KOŃCU JĘZYKA 201612 | Magazyn Wino

druga fermentacja
Czym jest druga fermentacja? Czym są aukcyjne wina, merkaptany, tête de cuvée? Od grudnia 2016 roku w Magazynie Wino pojawiają się fragmenty naszego Degustacyjnego Słownika WIniarskiego. W grudniu ukazały się dwa numery - dlatego polecamy Waszej uwadze dwa linki.
SŁOWNIK NA KOŃCU JĘZYKA 201612 | Magazyn Wino was last modified: 5 kwietnia, 2018 by festus_admin
2017-03-07

PIWNA REWOLUCJA W POLSCE VOL. 3 | Miody pitne

miody pitne
Miody pitne. W kolejnym odcinku naszych audycji o Piwnej Rewolucji w Polsce rozmawiamy z Michałem Saks (AleBrowar) o.. miodach pitnych. Trójniak? Dwójniak? Półtorak? Czym się różni jeden od drugiego? Brzeczka? Ciser? Przygotujcie się. Nadchodzi kolejna rewolucja. Maczamy w niej swoje palce. Piotr Zastróżny
PIWNA REWOLUCJA W POLSCE VOL. 3 | Miody pitne was last modified: 7 marca, 2017 by festus_admin
2017-03-07

BRAUKUNSTKELLER – Mandarina IPA | degustacja piwa

braukunstkeller
BrauKunstKeller Mandarina IPA – dzisiaj trochę o piwie. Browar Himburgs BrauKunstKeller na dobre zagościł w sklepach stacjonarnych FESTUS oraz sklepie internetowym FESTUS.PL. Piwowarem Himburgs BKK jest Alex Himburg, który temat warzenia piwa zgłębia od ponad dwunastu lat. Jego motto brzmi: „Życie jest za krótkie, żeby pić niesmaczne piwo”. Jeśli myślimy
BRAUKUNSTKELLER – Mandarina IPA | degustacja piwa was last modified: 7 marca, 2017 by festus_admin
2017-03-07

BEAUJOLAIS NOUVEAU 2016 | Lamblin & Fils

beaujolais nouveau
Beaujolais nouveau 2016. Spotykaliśmy się z tej okazji już dwudziesty raz! Degustację rozpoczęliśmy lampką Lamblin & Fils Beaujolais Nouveau 2016, która była pretekstem do degustacji win De Muller. Poprowadziła ją Nuria Vernis, która specjalnie z tej okazji przyjechała do nas z Prioratu. Jakie wina degustowaliśmy? – Lamblin & Fils Beaujolais Nouveau 2016
BEAUJOLAIS NOUVEAU 2016 | Lamblin & Fils was last modified: 7 marca, 2017 by festus_admin
2017-03-07

PIWNA REWOLUCJA W POLSCE VOL. 2 | Piwne style

piwna rewolucja
Piwna Rewolucja w Polsce. Waszym i naszym Gościem jest Michał Saks, współzałożyciel AleBrowaru, miodosytnik, złoty medalista, człowiek orkiestra oraz jeden z duszpasterzy Piwnej Rewolucji nad Wisłą. W kolejnym odcinku naszego słuchowiska rozmawiamy o różnorodności piwnych styli. Piwosze wszystkich styli łączcie się! Dajmy odpór koncerniakom! Piotr Zastróżny
PIWNA REWOLUCJA W POLSCE VOL. 2 | Piwne style was last modified: 7 marca, 2017 by festus_admin