2017-06-11

PREZENTACJA WINA: TERRANOBLE CHARDONNAY RESERVA 2016 | sklepy Festus

terranoble
Terranoble Chardonnay Reserva 2016. Czy chcecie poznać to wino? Zapraszamy 16 i 17 czerwca na jego bezpłatną prezentację do wszystkich sklepów FESTUS Wine & Spirits:→ SOPOT, Morska 1 → GDYNIA, KLIF, Aleja Zwycięstwa 256 → GDAŃSK, GALERIA BAŁTYCKA, Grunwaldzka 141 → GDAŃSK, MADISON, Rajska 10 → GDAŃSK, ALFA CENTRUM, Kołobrzeska 41C Terranoble Chardonnay Reserva 2016 to
PREZENTACJA WINA: TERRANOBLE CHARDONNAY RESERVA 2016 | sklepy Festus was last modified: Czerwiec 11th, 2017 by festus_admin
2017-06-12

PREZENTACJA WINA: RAIMAT CASTELL CHARDONNAY 2016 | sklepy Festus

raimat castell
Raimat Castell Chardonnay 2016. Czy chcecie poznać to wino? Zapraszamy 16 i 17 czerwca na jego bezpłatną prezentację do wszystkich sklepów FESTUS Wine & Spirits:→ SOPOT, Morska 1→ GDYNIA, KLIF, Aleja Zwycięstwa 256→ GDAŃSK, GALERIA BAŁTYCKA, Grunwaldzka 141→ GDAŃSK, MADISON, Rajska 10→ GDAŃSK, ALFA CENTRUM, Kołobrzeska 41CRaimat Castell Chardonnay 2016 to 100% Chardonnay. W
PREZENTACJA WINA: RAIMAT CASTELL CHARDONNAY 2016 | sklepy Festus was last modified: Czerwiec 12th, 2017 by festus_admin
2017-05-21

SŁOWNIK NA KOŃCU JĘZYKA 201704 | Magazyn Wino

nunc est bibendum
Nunc est bibendum! Struktura wina, nunc est bibendum, szypułki? Kolejne fragmenty naszego Degustacyjnego Słownika WIniarskiego w Magazynie Wino. Życzymy miłej lektury! STRUKTURA WINA synonim budowy wina; degustacyjny termin określający pewną "architekturę" wina, jego konstrukcję smakową, czyli wszystkie istotne elementy, takie jak alkohol (w tym gliceryna), kwasy, taniny, cukier, proporcje między nimi itd. oraz koncentrację
SŁOWNIK NA KOŃCU JĘZYKA 201704 | Magazyn Wino was last modified: Maj 21st, 2017 by festus_admin
2017-05-19

DEGUSTACYJNY SŁOWNIK WINIARSKI | Mariusz Kapczyński, Vinisfera.pl

mariusz kapczyński
Mariusz Kapczyński napisał kilka pięknych słów o Degustacyjnym Słowniku Winiarskim Wiktora Zastróżnego. Miłej lektury! Na początek kilka słów z prywatnego podwórka. Pierwsze wydanie "Słownika degustacyjnego" Wiktora Zastróżnego pojawiło się na naszym rynku w 2013 roku. Doceniono je i chwalono. I ja doceniwszy ją, niejednokrotnie polecałem i rekomendowałem. A raz nawet pożyczyłem.
DEGUSTACYJNY SŁOWNIK WINIARSKI | Mariusz Kapczyński, Vinisfera.pl was last modified: Maj 19th, 2017 by festus_admin
2017-06-02

ABC WINA: WINA MUSUJĄCE | Festus & K5

wina musujące
Zapraszamy na kolejną kameralną degustację FESTUS & K5. Tym razem poznamy wina musujące: szampan, cava, Franciacorta, crémant, prosecco.. Zajęcia będą prowadzone tak, aby każdy z Was poczuł się swobodniej podczas kolejnej wizyty w sklepie winiarskim.Przedstawimy charakterystykę każdego wina, poczujemy jak bardzo różnią się od siebie. Odpowiemy na Wasze pytania oraz
ABC WINA: WINA MUSUJĄCE | Festus & K5 was last modified: Czerwiec 2nd, 2017 by festus_admin
2017-05-01

CZY LUBIMY WINA Z BORDEAUX? | Wiktor Zastróżny

wina z bordeaux
Czy lubimy wina z Bordeaux?Opinia o winach francuskich (w tym bordoskich) zaczęła kształtować się już w wieku XVII. I o dziwo, w wielu środowiskach do dziś nie uległa zasadniczej zmianie. Piętno kwaśnego, niezbyt dobrego wina francuskiego pokutuje do dziś. Skąd to się wzięło ? Otóż do początku wieku XIX wino
CZY LUBIMY WINA Z BORDEAUX? | Wiktor Zastróżny was last modified: Maj 1st, 2017 by festus_admin
2017-05-31

WHISKY LIVE SOPOT | Festus & Cognac Leyrat

whisky live sopot
WHISKY LIVE SOPOT 2017. Widzimy się trzeciego czerwca w hotelu Sheraton, od godziny 13:00 do 21:00.
To będzie festiwal whisky. Pokażemy Wam jednak.. koniak - najszlachetniejszy destylat na świecie. Jeśli macie inne zdanie - tym bardziej zapraszamy do nas.Waszym i naszym Gościem będzie Jerome Tisseau, który specjalnie z tej okazji przyjedzie z
WHISKY LIVE SOPOT | Festus & Cognac Leyrat was last modified: Maj 31st, 2017 by festus_admin
2017-04-16

DZIEŃ OTWARTEJ BUTELKI | Festus, Toro Albala & Winnica Turnau

dzień otwartej butelki
Dzień Otwartej Butelki - zapraszamy na kolejną edycję do Hotelu Haffner w Sopocie. Czekamy na Państwa razem z naszymi Przyjaciółmi z Toro Albala i Winnicy Turnau od godziny 15:00 do 21:00. W 1955 roku Winston Churchill zrezygnował z funkcji premiera Wielkiej Brytanii, zdetonowano pierwszą radziecką bombę wodorową a 13-letnia Barbra Streisand nagrała swoją
DZIEŃ OTWARTEJ BUTELKI | Festus, Toro Albala & Winnica Turnau was last modified: Kwiecień 16th, 2017 by festus_admin
2017-04-02

SŁOWNIK NA KOŃCU JĘZYKA 201703 | Magazyn Wino

nunc est bibendum
Słaby rok, miękkie wino, aromaty kwiatowe? Kolejne fragmenty naszego Degustacyjnego Słownika WIniarskiego w Magazynie Wino. Życzymy miłej lektury!MIĘKKIE, MIĘKKOŚĆwino o jedwabistej, aksamitnej teksturze, okrągłe na podniebieniu, pozbawione agresywnych, twardych tanin (czerwone), w którym cukier i alkohol dominują nad taninami i kwasowością; wino, którego smakowanie
SŁOWNIK NA KOŃCU JĘZYKA 201703 | Magazyn Wino was last modified: Kwiecień 2nd, 2017 by festus_admin
2017-03-07

TORO ALBALA W SOPOCIE | Robert Szulc, winiacz.com

toro albala
Coraz więcej koło mnie młodszych osób, więc od czasu do czasu można - i będzie to pewnie coraz częściej się działo - oddawać się rozkoszom wieku średniego i wspominać, jak to kiedyś bywało... A wszystko dzięki ostatniemu weekendowi i okazji do wizyty w Trójmieście. Weekend był słoneczny, bo w stolicy mieli
TORO ALBALA W SOPOCIE | Robert Szulc, winiacz.com was last modified: Marzec 7th, 2017 by festus_admin
2017-03-07

TORO ALBALA & FESTUS | degustacje HoReCa

toro albala
Zapraszamy na dwie degustacje win Toro Albalá dla przedstawicieli, szeroko rozumianej, branży HoReCa. 100/100 - tak Robert Parker ocenił wino z tej winnicy z 1946 roku..Terminy:27 lutego 2017 roku, SPOT. (Poznań, Dolna Wilda 87), godzina 11:00.28 lutego 2017 roku, Akademia Kulinarna K5 (Gdynia, Kaczewska 25), godzina 11:00.RSVP: piotr@festus.pl, +48 792 522
TORO ALBALA & FESTUS | degustacje HoReCa was last modified: Marzec 7th, 2017 by festus_admin
2017-03-07

FENOMEN PROSECCO | Wiktor Zastróżny

fenomen prosecco
Fenomen Prosecco. Glera jest synonimem białej odmiany Prosecco z północno-wschodnich Włoch. Dziś jest oficjalną nazwą tej odmiany, odkąd Prosecco stało się apelacją. Grona o zielonej skórce pochodzą z Friuli oraz z pobliskiej, dzisiejszej Słowenii, ale od setek lat uprawia się je także w Wenecji Euganejskiej w prowincji Treviso, na północ
FENOMEN PROSECCO | Wiktor Zastróżny was last modified: Marzec 7th, 2017 by festus_admin