2017-04-19

WHISKY LIVE SOPOT | Festus & Cognac Leyrat

whisky live sopot
WHISKY LIVE SOPOT 2017. Widzimy się trzeciego czerwca w hotelu Sheraton, od godziny 13:00 do 21:00.
To będzie festiwal whisky. Pokażemy Wam jednak.. koniak - najszlachetniejszy destylat na świecie. Jeśli macie inne zdanie - tym bardziej zapraszamy do nas.Waszym i naszym Gościem będzie Jerome Tisseau, który specjalnie z tej okazji przyjedzie z
WHISKY LIVE SOPOT | Festus & Cognac Leyrat was last modified: Kwiecień 19th, 2017 by festus_admin
2017-04-16

DZIEŃ OTWARTEJ BUTELKI | Festus, Toro Albala & Winnica Turnau

dzień otwartej butelki
Dzień Otwartej Butelki - zapraszamy na kolejną edycję do Hotelu Haffner w Sopocie. Czekamy na Państwa razem z naszymi Przyjaciółmi z Toro Albala i Winnicy Turnau od godziny 15:00 do 21:00. W 1955 roku Winston Churchill zrezygnował z funkcji premiera Wielkiej Brytanii, zdetonowano pierwszą radziecką bombę wodorową a 13-letnia Barbra Streisand nagrała swoją
DZIEŃ OTWARTEJ BUTELKI | Festus, Toro Albala & Winnica Turnau was last modified: Kwiecień 16th, 2017 by festus_admin
2017-03-07

TORO ALBALA & FESTUS | degustacje HoReCa

toro albala
Zapraszamy na dwie degustacje win Toro Albalá dla przedstawicieli, szeroko rozumianej, branży HoReCa. 100/100 - tak Robert Parker ocenił wino z tej winnicy z 1946 roku..Terminy:27 lutego 2017 roku, SPOT. (Poznań, Dolna Wilda 87), godzina 11:00.28 lutego 2017 roku, Akademia Kulinarna K5 (Gdynia, Kaczewska 25), godzina 11:00.RSVP: piotr@festus.pl, +48 792 522
TORO ALBALA & FESTUS | degustacje HoReCa was last modified: Marzec 7th, 2017 by festus_admin
2017-03-07

FESTUS, VIGNETI LUIGI ODDERO & BIAŁY KRÓLIK | Piemont w Trójmieście

vigneti luigi oddero
To była piękna degustacja win Vigneti Luigi Oddero oraz dań przygotowanych przez szefa kuchni Białego Królika - Marcina Popielarza. Poprowadził ją Alberto Zaccarelli, który specjalnie z tej okazji, przyjechał do nas z Piemontu. Dziękujemy, że byliście z nami! Oto kilka fotografii od naszych Przyjaciół z TestSmaku.pl:[Best_Wordpress_Gallery id="25" gal_title="DEGUSTACJA WIN - Luigi
FESTUS, VIGNETI LUIGI ODDERO & BIAŁY KRÓLIK | Piemont w Trójmieście was last modified: Marzec 7th, 2017 by festus_admin
2017-03-07

BRAUKUNSTKELLER – Mandarina IPA | degustacja piwa

braukunstkeller
BrauKunstKeller Mandarina IPA – dzisiaj trochę o piwie. Browar Himburgs BrauKunstKeller na dobre zagościł w sklepach stacjonarnych FESTUS oraz sklepie internetowym FESTUS.PL. Piwowarem Himburgs BKK jest Alex Himburg, który temat warzenia piwa zgłębia od ponad dwunastu lat. Jego motto brzmi: „Życie jest za krótkie, żeby pić niesmaczne piwo”. Jeśli myślimy
BRAUKUNSTKELLER – Mandarina IPA | degustacja piwa was last modified: Marzec 7th, 2017 by festus_admin
2017-03-07

BEAUJOLAIS NOUVEAU 2016 | Lamblin & Fils

beaujolais nouveau
Beaujolais nouveau 2016. Spotykaliśmy się z tej okazji już dwudziesty raz! Degustację rozpoczęliśmy lampką Lamblin & Fils Beaujolais Nouveau 2016, która była pretekstem do degustacji win De Muller. Poprowadziła ją Nuria Vernis, która specjalnie z tej okazji przyjechała do nas z Prioratu. Jakie wina degustowaliśmy? – Lamblin & Fils Beaujolais Nouveau 2016
BEAUJOLAIS NOUVEAU 2016 | Lamblin & Fils was last modified: Marzec 7th, 2017 by festus_admin
2017-03-07

SPOTKANIA PRZY WINIE | Dolina Rodanu

dolina rodanu
SPOTKANIA PRZY WINIE: Dolina Rodanu W sierpniowe popołudnie spotkaliśmy się w miłym gronie, aby spróbować kilku win z Doliny Rodanu. Była to zdecydowanie udana degustacja, która potwierdziła, że Dolina Rodanu daje wina, które prezentują solidną jakość w rozsądnej cenie, a przy tym są smaczne i trafiają w gusta większości odbiorców. Królowało
SPOTKANIA PRZY WINIE | Dolina Rodanu was last modified: Marzec 7th, 2017 by festus_admin
2017-03-07

TAPAS BARCELONA & FESTUS | degustacja win

degustacja win
To była wspaniała degustacja win w Tapas Barcelona oraz prezentacja nowego menu. Piękny wieczór. Widzieliśmy się w poniedziałek, 21 czerwca 2016 roku. Co zjedliśmy? Na stołach pojawiły się premierowe dania z nowej, letniej karty, był łupacz, wołowina i.. wina. Co zdegustowaliśmy? – Oro de Castilla Sauvignon blanc 2015, Rueda – Penamonte Verdejo 2015, Toro
TAPAS BARCELONA & FESTUS | degustacja win was last modified: Marzec 7th, 2017 by festus_admin
2017-04-14

SZTUCZKA, PIERRE DE SEGONZAC & FESTUS | Degustacja Koniaków

sztuczka
Restauracja Sztuczka, Pierre de Segonzac oraz Festus zapraszają na niesamowitą kolację połączoną z degustacją koniaków. Kiedy? 18 czerwca 2016 roku, zaczynamy o godzinie 18:00. Gdzie? Restauracja Sztuczka, Abrahama 40, Gdynia.Wspólnie z szefem kuchni, Rafałem Wałęsą, przygotowaliśmy menu degustacyjne, idealnie dopasowane do koniaków Pierre de Segonzac.aperitif: Pierre De Segonzac premium |
SZTUCZKA, PIERRE DE SEGONZAC & FESTUS | Degustacja Koniaków was last modified: Kwiecień 14th, 2017 by festus_admin
2017-03-07

DEGUSTACJA GRAPPY | Distilleria Santa Teresa Marolo

grappy
Zapraszamy na kolejną degustację, tym razem grappy, z okazji dwudziestolecia firmy Festus. Tym razem będziemy degustować grappy, te najpiękniejsze na świecie, pochodzące z destylarni Santa Teresa Marolo. Gościem specjalnym będzie właściciel destylarni Santa Teresa, Lorenzo Marolo. Spotykamy się 10 czerwca o godzinie 19:00 w sklepie Festus na Morskiej w Sopocie. Z
DEGUSTACJA GRAPPY | Distilleria Santa Teresa Marolo was last modified: Marzec 7th, 2017 by festus_admin
2017-03-07

DEGUSTACJA KONIAKÓW | Pierre de Segonzac

degustacja koniaków
degustacja koniaków Pierre de Segonzac. Spotykamy się kolejny raz z okazji dwudziestych urodzin Festusa. Tym razem Gościem specjalnym, który przyjedzie prosto z Segonzac i poprowadzi tę degustację, będzie Antony Regalado. Widzimy się 17 czerwca 2016 roku na Morskiej 1 w Sopocie. Zaczynamy o 19:00. Degustować będziemy: – Pierre de Segonzac VSOP Grande Champagne
DEGUSTACJA KONIAKÓW | Pierre de Segonzac was last modified: Marzec 7th, 2017 by festus_admin
2017-03-07

CZARNY IGNAC 2015 | Cydr Ignaców

czarny ignac
Czarny Ignac 2015. Jabłka: Koksa, Kronselka, Pepina Ribstona, Reneta, dzikie. Pierwsze ciepłe dni w tym roku sprawiają, że chętniej wybieramy alkohole lżejsze, które w miły sposób nas orzeźwią. Jeżeli przy tym mamy ochotę na naprawdę doskonałe wrażenia smakowe warto sięgnąć po przepiękny cydr rzemieślniczy z Ignacowa, który właśnie pojawił się
CZARNY IGNAC 2015 | Cydr Ignaców was last modified: Marzec 7th, 2017 by festus_admin