vigneti luigi oddero

FESTUS, VIGNETI LUIGI ODDERO & BIAŁY KRÓLIK | Piemont w Trójmieście

To była piękna degustacja win Vigneti Luigi Oddero oraz dań przygotowanych przez szefa kuchni Białego Królika – Marcina Popielarza. Poprowadził ją Alberto Zaccarelli, który specjalnie z tej okazji, przyjechał do nas z Piemontu. Dziękujemy, że byliście z nami!

Oto kilka fotografii od naszych Przyjaciół z TestSmaku.pl:

MENU:
tuńczyk Bonito | sos oksfordzki → Vigneti Luigi Oddero Dolcetto d’Alba
zupa z sera bursztyn i suszonych borowików | ravioli z żółtkiem i ziemniakami → Vigneti Luigi Oddero Barbera d’Alba
orłoryb | ocet z polskiego cydru | seler | koper → Luigi Oddero Langhe Blanco
polska pieczarka z truflową owsianką → Luigi Oddero Barbaresco
wołowina z Pniew | ziemniaki z ogniska | czarne kurki → Vigneti Luigi Oddero Barolo
lody z kwiatów bzu | cygaretka rabarbarowa | grilowane brzoskwinie | krem tonka → Vigneti Luigi Oddero Moscato d’Asti

Rezerwacja miejsc (190 złotych):
niestety brak już wolnych miejsc..


Biały Królik to restauracja stworzona w 2015 roku, która z założenia jest miejscem zaczarowanym i lekko zwariowanym, przestrzenią stworzoną z fantazją, gdzie rzeczywistość styka się z magią nawet na talerzu.

Tak oryginalna restauracja potrzebowała odpowiedniego Szefa Kuchni, który by tym oczekiwaniom sprostał. Wybór padł na Marcina Popielarza, który zdobył doświadczenie m.in. w londyńskim Social Eating oraz Kolonihagen Frogner i Maaemo w Oslo. To on w krótkim czasie doprowadził Białego Królika na wyżyny rozpoznawalności, na których nadal się utrzymuje. Świadectwem tego jest wyróżnienie przez prestiżowy przewodnik kulinarny Gault & Millau przyznane drugi rok z rzędu.
vigneti luigi oddero

FESTUS, VIGNETI LUIGI ODDERO & BIAŁY KRÓLIK | Piemont w Trójmieście was last modified: 7 marca, 2017 by festus_admin