KAMERALNA KOLACJA DLA 12 OSÓB | Zastróżny, Woźniak, Jakubowski.
BILETY DOSTĘPNE SĄ TUTAJ: KAMERALNA KOLACJA.
Zapraszamy na pierwszą z cyklu kameralnych kolacji dla 12 osób, połączonych z degustacją znakomitych win. Spotkanie poprowadzi Wiktor Zastróżny, szefami kuchni będą Adam Woźniak i Edgar Jakubowski.
Widzimy się w naszym arthotelu LALALA w Sopocie, 28 lipca, o godzinie 18:00.
? marynowana makrela | sos, majonez i pikle z rabarbaru | chrzan
? Champagne Drappier Pinot Noir Zero Dossage, Szampania, Francja
? sezonowany angus, suszony i marynowany w słodkiej soi | ślimak | topinambur
? Radford Dale The Renaissance of Chenin Blanc 2016, Stellenbosch, Południowa Afryka
? ośmiornica | boczek z mangalicy | chipsy wieprzowe | majonez z palonej olchy | złoty burak | rzepa arbuzowa
? Whitehaven Greg Sauvignon Blanc 2017, Marlborough, Nowa Zelandia
? supreme, krokiet i gyoza z perlicy | smardz, kurka, kozia broda | proso
? Louis Jadot Chablis 1er Cru Fourchaume 2014, Burgundia, Francja
?kompot z truskawek | lody bazyliowe | włoska beza
?Fritz Haag Brauneberger Juffer Sonnenuhr Riesling Trocken GG 2016, Mozela, Niemcy
WIKTOR ZASTRÓŻNY
Założyciel Festusa, miłośnik wina, autor Degustacyjnego słownika winiarskiego.
ADAM WOŹNIAK
Pracował jako sous chef w restauracji St. George & Dragon w Wargrave, gdzie po krótkim czasie awansował na szefa kuchni. Efekt? Michelin Good Food Guide. Wtedy to wpadł na pomysł powrotu do Polski, aby zmieniać rzeczywistość kulinarną na lepsze. Został sous chef w pięciogwiazdkowym hotelu Sheraton w Sopocie. Przez wiele lat prowadził restaurację Mercato w hotelu Hilton w Gdańsku. Obecnie realizuje swoją pasję kulinarną w Bistro B13 w Gdańsku.
EDGAR JAKUBOWSKI
Szef kuchni nowo powstającego projektu Niesztuka w Gdańsku. Doświadczenie zdobywał w Holandii i Wielkiej Brytanii. Był szefem kuchni w restauracjach bazujących zarówno na kuchni śródziemnomorskiej jak i typowym stylu amerykańskim (wołowina najlepszej jakości). Uwielbia również kuchnię orientalną. Fascynuje się New American cuisine. Ważna jest dla niego prostota, która daje możliwość oddania smaku najlepszych produktów.