kameralna kolacja

KAMERALNA KOLACJA DLA 12 OSÓB #1 | Zastróżny, Woźniak, Jakubowski

KAMERALNA KOLACJA DLA 12 OSÓB | Zastróżny, Woźniak, Jakubowski.
BILETY DOSTĘPNE SĄ TUTAJ: KAMERALNA KOLACJA.

Zapraszamy na pierwszą z cyklu kameralnych kolacji dla 12 osób, połączonych z degustacją znakomitych win. Spotkanie poprowadzi Wiktor Zastróżny, szefami kuchni będą Adam Woźniak i Edgar Jakubowski.

Widzimy się w naszym arthotelu LALALA w Sopocie, 28 lipca, o godzinie 18:00. 

KAMERALNA KOLACJA. MENU.

? marynowana makrela | sos, majonez i pikle z rabarbaru | chrzan
? Champagne Drappier Pinot Noir Zero Dossage, Szampania, Francja 

? sezonowany angus, suszony i marynowany w słodkiej soi | ślimak | topinambur 
? Radford Dale The Renaissance of Chenin Blanc 2016, Stellenbosch, Południowa Afryka 

? ośmiornica | boczek z mangalicy | chipsy wieprzowe | majonez z palonej olchy | złoty burak | rzepa arbuzowa 
? Whitehaven Greg Sauvignon Blanc 2017, Marlborough, Nowa Zelandia 

? supreme, krokiet i gyoza z perlicy | smardz, kurka, kozia broda | proso 
? Louis Jadot Chablis 1er Cru Fourchaume 2014, Burgundia, Francja 

?kompot z truskawek | lody bazyliowe | włoska beza 
?Fritz Haag Brauneberger Juffer Sonnenuhr Riesling Trocken GG 2016, Mozela, Niemcy


WIKTOR ZASTRÓŻNY 

Założyciel Festusa, miłośnik wina, autor Degustacyjnego słownika winiarskiego

ADAM WOŹNIAK 
Pracował jako sous chef w restauracji St. George & Dragon w Wargrave, gdzie po krótkim czasie awansował na szefa kuchni. Efekt? Michelin Good Food Guide. Wtedy to wpadł na pomysł powrotu do Polski, aby zmieniać rzeczywistość kulinarną na lepsze. Został sous chef w pięciogwiazdkowym hotelu Sheraton w Sopocie. Przez wiele lat prowadził restaurację Mercato w hotelu Hilton w Gdańsku. Obecnie realizuje swoją pasję kulinarną w Bistro B13 w Gdańsku. 

EDGAR JAKUBOWSKI 
Szef kuchni nowo powstającego projektu Niesztuka w Gdańsku. Doświadczenie zdobywał w Holandii i Wielkiej Brytanii. Był szefem kuchni w restauracjach bazujących zarówno na kuchni śródziemnomorskiej jak i typowym stylu amerykańskim (wołowina najlepszej jakości). Uwielbia również kuchnię orientalną. Fascynuje się New American cuisine. Ważna jest dla niego prostota, która daje możliwość oddania smaku najlepszych produktów.

KAMERALNA KOLACJA DLA 12 OSÓB #1 | Zastróżny, Woźniak, Jakubowski was last modified: 22 lipca, 2018 by festus_admin