cognac raymond ragnaud

COGNAC RAYMOND RAGNAUD | Cognac, Francja

Cognac Raymond Ragnaud. Większość wytwórców koniaku pozyskuje winogrona potrzebne do produkcji od zewnętrznych hodowców. W Maison Raymond Ragnaud sadzi się i dogląda własne winorośle, a z wyselekcjonowanych owoców tworzy wino bazowe, które następnie poddawane jest destylacji. Koniaki Ragnaud dojrzewają w rozległych piwnicach posesji, zatem każdy etap produkcji ma miejsce na obszarze majątku.

Raymond Ragnaud przejął i rozwinął interes po ojcu w czasie II wojny światowej, ale początki produkcji eaux-de-vie sięgają tutaj dziewiętnastego wieku, a metody produkcji nie zmieniły się prawie wcale. Położenie posiadłości w najznamienitszym podregionie Cognac, Grande Champagne, napawa dumą potomków Raymonda w mniejszym stopniu niż owoce ich ciężkiej pracy i pasji.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
COGNAC RAYMOND RAGNAUD | Cognac, Francja was last modified: Grudzień 24th, 2017 by festus_admin