Copenhagen Distillery. Cel, który przyświeca Henrikowi Brinksowi, właścicielowi Copenhagen Distillery, jest prosty: przyjemność w czystej postaci. Zarówno dla podniebienia, jak i dla oka. Wysoka jakość produktów i oryginalny design od razu się wyróżniają, ale Copenhagen Distillery to coś znacznie więcej.
Destylarnia mieści się na obrzeżach Kopenhagi, w miejscu, gdzie od 1749 roku znajdował się browar. Henrik przekształcił budynek w gorzelnię, dbając o to, by każdy szczegół ze sobą współgrał i pomagał w realizowaniu jego wizji. Alembiki, w których powstają destylaty są przez niego starannie zaprojektowane. Woda wykorzystywana podczas produkcji jest wykorzystywana kilkukrotnie, a na koniec służy do czyszczenia destylatorów.
Energia w budynku jest w stu procentach produkowana przez wiatrak a owocowe pozostałości po destylacji trafiają do koryt zwierząt. Zamknięcia do butelek powstają zkorka z recyklingu. Wszystko po to, by w prawdziwie rzemieślniczym duchu tworzyć znakomite destylaty: whisky, gin oraz aquavit.